CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


ECHIPAMENTE


ILUMINAREA ACVARIILOR


Alegerea sistemului de iluminat - este un element foarte important in viata acvariului, si totodata a vietatilor din interiorul sau. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul sistemelor special destinate acvaristicii de gen, sisteme ce au la baza componente, ce se folosesc individual sau combinat:

- tuburile fluorescente compacte PC (Power Compact)
- tuburile fluorescente T5 - (V)HO [(Very)High Output]
- tuburile fluorescente T2 (ultima tehnologie!)
- becurile metal-halid HQI (Halogen-Quartz-Iod)
- ledurile (LED) - (ultima tehnologie!)


Multe teorii au fost emise in privinta iluminarii acvariilor de recif, teorii ce au fost precedate de discutii pro si contra, ce au umplut randurile literaturii de specialitate. Asadar, "nanoreef.ro" nu doreste sa intareasca sau sustina aceste polemici, ci doar sa reitereze cateva aspecte general acceptate, ce trebuiesc luate in calcul cand vine vorba de achizitionarea sistemului de iluminat:

- In primul rand, nu trebuie sa furnizeze un spectru de culoare cu cantitati mari de rosu si/sau galben.
- Trebuie sa furnizeze o cantitate suficienta de albastru. Spectrul natural in mediul marin este alb-albastrui, ceea ce pe scara temperaturilor de culoare, reprezinta valori cuprinse pe plaja dintre 10.000 - 20.000° Kelvin.
- Nu au voie sa emita raze ultraviolete, sau daca o fac, aparatorile menite sa protejeze sursa de lumina trebuie sa contina filtre UV.
- Trebuie sa produca o intensitate adecvata, functie de inaltimea coloanei de apa a acvariului, astfel incat coralii si restul vietuitoarelor aflate pe, sau in imediata vecinatate a substratului, sa beneficieze de suficienta lumina.
- Nu trebuie sa supra-incalzeasca acvariile, deoarece temperatura trebuie mentinuta in valorile optime. Daca totusi o fac, trebuiesc utilizate sisteme de racire a apei peste valorile calculate ale acvariului, care sa suplineasca gradele Celsius emise de sistemul de iluminare.NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate