CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


ECHIPAMENTE


TEMPERATURA APEI - Racirea


Mentinerea temperaturii in acvariile de recif este unul din aspectele critice! Cand vine vorba de temperatura, nu incape nici un fel de indoiala, ca un esec din partea acvaristului in acest sens, ar duce la un insucces in mentinerea echilibrului in acvariu sau chiar in mentinerea in viata a vietuitoarelor marine. Desi plaja optima a temperaturii este 23-26°C, o variatie de 1-2 grade in timpul zilei nu trebuie sa ingrijoreze. Problemele apar atunci cand sunt depasite 26-27°C.

Pentru mentinerea valorilor optime sunt cateva solutii la care acvaristul poate recurge, fie in in alegerea uneia dintre ele, fie a mai multe, pentru atingerea scopului urmarit:

- Inainte de toate, trebuie sa ne asiguram ca indifirent de sistemul de iluminare folosit, partea de deasupra acvariului beneficiaza de o buna circulatie a aerului. Acest lucru va ajuta atit schimbul de gaze, va efectua o mini-racire prin evaporare si va impiedica acumularea caldurii in respectivul sistem de iluminat.
Procedeul poate fi pus in aplicare prin folosirea lampilor ce au integrate ventilatoare in corpul propriu-zis, fie prin atasarea unor corpuri special destinate acvaristicii de gen, ce contin astfel de coolere.
Trebuie specificat ca acesta metoda poate sa creeze o evaporare mai accelerata, si totodata o crestere a duritatii apei.- O alta metoda este folosirea unitatilor de aer conditionat in camera destinata expunerii acvariului. Desi uzitata de multi acvaristi, poate crea in timp variatii ale temperaturii in acvarii, dat fiind faptul ca aceste unitati tin cont de mediul ambiant si nu de gradele Celsius ale apei.

- Cea mai scumpa, dar si cea mai eficienta solutie, o reprezinta achizitionarea unui racitor special destinat, cunoscut sub denumirea de "chiller". Acest echipament, foloseste recircularea apei si impiedica cresterea temperaturii in acvarii, printr-un sistem termostatat. Folosirea chillerelor scuteste practic acvaristul de griji din acest punct de vedere, mentinand temparatura optima setata indiferent de temperatura mediului ambiant.NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate