CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


ECHIPAMENTE


TEMPERATURA APEI - Racirea


Mentinerea temperaturii in acvariile de recif este unul din aspectele critice! Cand vine vorba de temperatura, nu incape nici un fel de indoiala, ca un esec din partea acvaristului in acest sens, ar duce la un insucces in mentinerea echilibrului in acvariu sau chiar in mentinerea in viata a vietuitoarelor marine. Desi plaja optima a temperaturii este 23-26°C, o variatie de 1-2 grade in timpul zilei nu trebuie sa ingrijoreze. Problemele apar atunci cand sunt depasite 26-27°C.

Pentru mentinerea valorilor optime sunt cateva solutii la care acvaristul poate recurge, fie in in alegerea uneia dintre ele, fie a mai multe, pentru atingerea scopului urmarit:

- Inainte de toate, trebuie sa ne asiguram ca indifirent de sistemul de iluminare folosit, partea de deasupra acvariului beneficiaza de o buna circulatie a aerului. Acest lucru va ajuta atit schimbul de gaze, va efectua o mini-racire prin evaporare si va impiedica acumularea caldurii in respectivul sistem de iluminat.
Procedeul poate fi pus in aplicare prin folosirea lampilor ce au integrate ventilatoare in corpul propriu-zis, fie prin atasarea unor corpuri special destinate acvaristicii de gen, ce contin astfel de coolere.
Trebuie specificat ca acesta metoda poate sa creeze o evaporare mai accelerata, si totodata o crestere a duritatii apei.- O alta metoda este folosirea unitatilor de aer conditionat in camera destinata expunerii acvariului. Desi uzitata de multi acvaristi, poate crea in timp variatii ale temperaturii in acvarii, dat fiind faptul ca aceste unitati tin cont de mediul ambiant si nu de gradele Celsius ale apei.

- Cea mai scumpa, dar si cea mai eficienta solutie, o reprezinta achizitionarea unui racitor special destinat, cunoscut sub denumirea de "chiller". Acest echipament, foloseste recircularea apei si impiedica cresterea temperaturii in acvarii, printr-un sistem termostatat. Folosirea chillerelor scuteste practic acvaristul de griji din acest punct de vedere, mentinand temparatura optima setata indiferent de temperatura mediului ambiant.NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: Cumpar piatra
Multumesc frumos  de gazduire, s-a  rezolvat, se poate  inchide.

Re: Cumpar piatra
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: Cumpar piatra
De actualitate.

Cumpar piatra
Cumpar ceva bucati  de piatra uscata.

Vand echipamente acvariu marin noi cu garantie si factura
1. Pompa  recirculare Tunze  Silence 1073.02 -  280 lei
2.  Skimmer Tunze  Comline DOC 9004 -  480 lei
3.  Doua reactoare  Aqua Medic  Multireactor S -  500 lei ambele 
4. Doua pompe  de valuri Hydor  Coralia Nano 1600  - 250 lei ambele 
5. Incalzitor  Eheim 100 W - 100  lei
PRETUL  PENTRU INTREG  PACHETUL ESTE DE  1500 LEI 
Produsele au  costat 1900 lei,  aspect ce poate fi  dovedit cu  factura.  Intentionam sa fac  un Nano dar m-am  razgandit! 
Detalii Ón  privat sau tel  0762682555 !


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate